LeukBalkon.nl


Heel veel balkonontwerpen

Balkonontwerpen | Home info-info.nl


Een standaard balkon van circa 5 bij 1,30 meter. Maak het balkon helder en fris door alle muren met latex voor buiten te schilderen. Verf de vloer wit met betonverf of bij een houten balkonvloer met hoogglans. Aan de balustrade hang je een aantal identieke plantenbakken gevuld met planten die tegen droogte kunnen. Denk aan kruiden zoals lavendel of rozemarijn of heide, sedum of buxus. Laat het balkon zelf zo leeg mogelijk. Twee smalle hoge planten, een tafeltje en twee kleine loungestoelen.
Als het balkon hierboven maar nu met een lange bank aan de zijde van de balustrade. LET OP! Banken langs balustrades zijn absoluut niet geschikt voor kleine kinderen!
Verder voortborduren op het eerste ontwerp. Nu een wat andere kleur en aan 1 zijde een grote kast waar kussens en rommeltjes in opgeborgen kunnen worden.
Een balkon in een wat romantischer kleurstelling, een heerlijk relax-/zonnebed, veel planten in potten van verschillende formaten en wat waterelementen in de vorm van minivijvertjes met een fonteintje.
Een wat groter balkon heeft meteen ruimte voor een eethoek met een rij forse planten. Aan de keukenzijde enkele gemetselde plantenbakken gevuld met welriekende kruiden.
Een groot balkon voor de plantenliefhebber. Langs alle zijden van het balkon zijn grote bakken aangebracht waar allerlei planten in gekweekt kunnen worden.
Nog even terug naar het smalle balkon. Soms heeft een balkon last van hinderlijke inkijk. Plaats enkele halfronde grote hoge potten gevuld met bamboes voor de balustrade. Een heerlijk groen gordijn.
Deze stijlvolle indeling met een grote bak met boom in de hoek van de banken straalt klasse en rust uit.
Een groot balkon met lekkere loungebanken voor relaxen en socializen tot 's avonds laat.