Inloopkasten

Home
Inloopkasten,
kastenkamers,
walk-in closets
Ontwerpen, fabrikanten en tips

Home info-info.nl

De basis

Een kleine kamer met links en rechts open kasten (wit). Indeling naar hang- of leg naar behoefte. De diepte van de kasten is voor hangkasten 60 cm. Legkasten kan vanaf 30 cm. Op de vloer (oranje) ligt laminaat, parket, vinyl of gietbeton. Een vloerkleed (grijs) zorgt voor warme voeten. De breedte van de vloer tussen de kasten is minstens 80 a 90 cm. 120 cm is ideaal. Aan het eind van de kamer een licht geblindeerd raam. Wel licht maar geen direct zonlicht. Indirecte verlichting via het plafond geeft sfeer. Extra verlichting in de kasten voor beter zicht. Plaats een grote spiegel.

Inloopkast in de slaapkamer

Bovenstaande inloopkast nu in de slaapkamer geplaatst. Met gipsblokken snel te realiseren.

Achter een schuifwand

De inloopkast is in dit ontwerp achter het raam gepositioneerd. Het grote raam is met lichte jaloezieen geblindeerd. Voor de radiatoren van de cv is ruimte voor lage legkasten. In dit ontwerp draait het om de schuifdeuren (blauw) die de kast afsluiten. Schuifdeuren van bijvoorbeeld opaalglas laten overdag nog voldoende zonlicht door.

Eiland

Deze opstelling, waarbij de inloopkast als een eiland achter het bed ligt, laat door de twee 'zijgangen' de kamer groter lijken.

Girlzkamer

Vanaf een jaar of 14 bevat de gemiddelde meisjeskamer te weinig kledingkasten en kan het enigzins een rommeltje worden. Dit verkleinde ontwerp van 'inloopkast met schuifwand' is mogelijk een oplossing.
Ontwerpen

Een aparte kamer? Een deel van de slaapkamer? Een vijftal ontwerpen van inloopkasten.Fabrikanten

Internationale fabrikanten met de mooiste inloopkasten.Foto's

Snel een overzicht van mogelijkheden.